top of page

התמכרות לקנאביס וגמילה מקנאביס

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הסבר קצר על הקנאביס

הקנאביס הוא צמח ממנו מייצרים חשיש וגראס, כאשר החומר הפעיל בו, זה שמעורר את תחושת ה"היי", או החומר הממסטל, הוא THC. ככל שריכוז ה-THC בסם גבוהה יותר ככה החומר בעל השפעה חזקה יותר, הן מבחינת תופעות הלוואי והן מבחינת הסיכוי להתמכרות.

במשך השנים, עם התפתחות הטכנולוגיה ושיפור תנאי הגידול של צמח הקנאביס, ריכוז ה-THC עלה מ-1-2% בשנות ה-70 ל-20-30% במאה ה-21. חומר נוסף בקאנביס הוא ה-CBD, אשר גורם לשינוי התודעתי, הנתפס כנעים ומשמש לצרכים רפואיים לוויסות פעילות מוחית.

 

השפעות השימוש בקנאביס

למרות שאוכלוסיות מסוימות צורכות את צמח הקנאביס או מריחואנה כתרופה והקלה בכאבים פיסיים ורגשיים, צמח הקנאביס בשימוש שלא למטרות רפואיות יכול לגרום פעמים רבות להתמכרות עם צדדים מכוערים מאוד.למרות שלא כל צריכה של קנאביס היא מתוך התמכרות, צריכה קבוע או יומיומית תוביל לתוצאות הרסניות ולהתמכרות מסוכנת בעלת השפעות שליליות. בין ההשפעות השליליות להתמכרות לקנאביס:

 

• חוסר במוטיבציה.

• שינוי תודעתי

• תוקפנות

• פגיעה ביכולת הקוגניטיבית בקרב צעירים.

• התפתחות דיכאון

• חרדה

• התפתחות תחושות תסכול מהחיים

• בעיות שינה

• פגיעה ביכולת ההתמצאות

• עצלנות

• פרנויה

• במקרים קיצוניים התפרצויות פסיכוטיות.

 

מחקרים רבים מצביעים על כך ששימוש יומיומי בקנאביס גורם לאיבוד שליטה בתחומי חיים חיוניים כמו – משפחה, תעסוקה, השכלה, חברה ועוד.

על כן אין להקל ראש במקרה של קרוב משפחה, בני זוג או חברים שנמצאים במעגל הקנאביס ולהפנות אותם לטיפול מקצועי שיעזור להם להיפטר מההרגל המגונה. על כן מומלץ לפנות למקום שיוכל לספק את המעטפת הבטוחה והחיונית על מנת להתחיל בתוכנית גמילה מהקנאביס ברגל ימין ובסביבה אוהבת ומכילה.

 

תסימני גמילה מקנאביס

 

כעס ותוקפנות, ירידה בתיאבון, עצבנות, חוסר שקט, רעידות, קשיים בשינה, כאב בטן, חלומות מוזרים, הזעה ואובדן משקל. הסימפטומים הופיעו ביום הראשון להימנעות משימוש,בנוסף כשהשיא התרחש בין היום השני לשישי. רוב ההשפעות חזרו לרמות הבייסליין ולרמות שניצפו בקרב קבוצת ההשוואה של המעשנים לשעבר עד לסוף השבוע השני להימנעות.

בנוסף, אנשים שגרו עם הנבדקים באותו זמן אישרו את הדיווחים על תוקפנות, עצבנות, חוסר שקט וקשיי שינה בתקופת ההימנעות. תוצאותיהם של מחקרי מעבדה על בני אדם הראו עקביות בהשפעותיה של תסמונת גמילה מקנאביס. עם זאת, היכולת לבצע הכללה היא מוגבלת מאחר והמחקר כלל משתמשי קנאביס כבדים בלבד. מידת תסמונת הגמילה, אם בכלל, שמתרחשת בקרב משתמשים קלים או כאלה שאינם משתמשים בצורה יומיומית אינה ברורה. בנוסף, המחקרים לא כללו משתמשים שחיפשו טיפול, כאלה שהם בעלי הפרעה פסיכיאטרית משמעותית, וכאלה שהשתמשו בחומרים פסיכואקטיביים אחרים או השתמשו לרעה באלכוהול. נבדקים מסוג זה כנראה יתנסו בסימפומי גמילה חמורים יותר, דבר המראה כי ייתכן והתצפיות שנערכו במחקרי מעבדה אלו אינן לוקחות בחשבון את מידת חוסר הנוחות, בעיקר בקרב אלה המחפשים טיפול בסביבה של שימוש לרעה בסמים, סביבה פסיכיאטרית או סביבה רפואית. בודני ושות` פרסמו שני מחקרים על תסמונת גמילה מקנאביס בקרב מבוגרים ומתבגרים שטופלו במסגרת שאינה אשפוזית. גם מבוגרים )54=N( וגם מתבגרים )72=N( דיווחו על פרופיל תסמינים דומה לזה שנצפה במחקרי מעבדה. מעל ל-67% מהמבוגרים בטיפול דיווחו כי חוו ארבעה או יותר תסמיני גמילה שמידת חומרתם בינונית לפחות. התסמינים המדווחים ביותר היו ערגה, עצבנות, דכאון, חוסר שקט, קשיי שינה וכעס. מקרב המתבגרים שהיו בעלי הסטוריה קצרה יותר ותדירות נמוכה יותר של שימוש, מעל ל-33% דיווחו ארבעה או יותר תסמיני גמילה במידת חומרה בינונית לפחות. קרולי ושות` דיווחו על ממצאים דומים בקרב מתבגרים שנמצאו במסגרת דיור המשלב טיפול )residential .(treatment לסיכום, על בסיס הממצאים הנ"ל, אנו מציעים את סדרת הסימפטומים הבאים המבטאת תסמונת גמילה מקנאביס:

הסימפטומים השכיחים ביותר:

כעס, תוקפנות, עצבנות, חרדה, ירידה בתאבון או במשקל, חוסר שקט, קשיי שינה כולל חלומות מוזרים.

 

סימפטומים שכיחים פחות: צמרמורות, דכאון, כאב בטן/אי-נעימות פיזית, רעידות, הזעה.

 

משך זמן הגמילה מקנאביס

 

משך זמן הגמילה מקנאביס שונה מאדם לאדם. התהליך הוא אישי ופרטני, כל אחד הגיע למצב ההתמכרות שלו בעקבות סיבות שונות ולכן תהליך הגמילה שונה מאדם לאדם.

משתמשי מריחואנה רבים צורכים למעשה צמחים שהתרחקו בדרכים כאלה ואחרות מהמקור שלהם, והפכו לחזקים ומשפיעים הרבה יותר על הגוף ועל המוח.

גם הגורמים האלה משפיעים לא מעט על כמה זמן נמשכת גמילה מקנאביס. בסופו של דבר, פעמים רבות צרכני מריחואנה מוצאים עצמם משתמשים בקנאביס שטופח ואולי אפילו הונדס לרמות גבוהות מאוד של חומרים פעילים, או שנוספו לו חומרים נוספים שאינם טבעיים.

 

טיפים להקלה בתסמיני גמילה מקנאביס

 

*מומלץ מאוד לא להגמל מקנאביס לבד ולהיוועץ ברופא או איש מקצוע בעל ניסיון בתחום.

 

הצעד הראשון מתחיל כאן ועכשיו דבר איתנו:

054-6900060

167594136-575.jpeg
bottom of page